2005-09-08

res.exe

Van nekem egy ősrégi CF kártyás DIVA mp3 játékosom ami sokáig kitűnően működött, mostanában viszont (jó sok minden változott a gépen, szervíznyirbálás is volt meg minden) nem ismerte fel a windows, csomószor fagyizott is. Másik USB-s eszközöket felismert, csak a DIVA-val volt gondja. Más gépen pedig szintén működött a DIVA, úgyhogy egyértelmű hogy az én gépemen volt a szoftveres hiba.

Próbálgattam visszaindítgatni a service-ket, párszor drivert installálni, jó sok idő elment, de az üdvözítő megoldást az adta, hogy a task managerben kilőttem az automatikusan induló res.exe nevű programot, ami akkor telepedett a gépemre amikor installáltam a külső USB-s HDD keretet.

Szemét res.exe.

(2007.05.05) A történet nem ért véget. Azóta jó sok pendrive járt a gépben, biztos jó sok driver installálódott. Mostanában nagy tömegű adatot akartam rámásolni a külső USB-s HDD-re és irtózatosan lassan ment a dolog. Az első néhány perc rendben ment, de aztán a másolás nagyon lelassult (párszáz byte / másodperc), a processzor kihasználtság pedig felugrott 100% közelébe. A task-ot nem is tudtam rendesen kilőni, vagy miután kilőttem, a processzorkihasználtság magas maradt. A megoldást ismét az adta, hogy lelőttem a res.exe programot. Ezután a másolás ismét a megszokott tempóban működik.

Még egy gondolat az USB-s HDD kerettel kapcsolatban: elvileg előnyösebb FireWire-t venni, mert a FW meghajtásához nem kell szoftveres segítség, az USB pedig lefogja némileg a processzort. Eredetileg én is FW-set akartam venni, csak vagy nem volt vagy ilyet sikerült adniuk.

Nincsenek megjegyzések: