2006-03-06

BEA Weblogic kipróba

Meg kellett néznem ezt a BEA Weblogic java appszervert.

"A www.bea.com -ról regisztráció után letöltheto a Weblogic 9.1-es többféle oprendszerre, köztük xp-re is (356.4mega).
Standard install, a Mercury profiling tools-ot nem installáltam. Így 533mega lett a könyvtárja, még saját JDK-t is felhúzott. A doksija eléggé bőbeszédű. Az a baj hogy nem nagyon választja szét az advanced és a kezdő dolgokat, folyamatosan mellébeszél, így nem tudom hogy mivel kell kezdeni. Nem tudom mik tartoznak az alapvető működéshez.

Standalone Server Domain kell a fejlesztéshez és kipróbáláshoz, amikor az admin szerver ugyanaz mint az applikációt futtató szerver.
A domain konfig fájlot nem szabad módosítani kézzel.
A domain autodeploy könyvtárába lehet pottyantani az ear-t ami magától deployolódik, ha a szerver development módban fut. (Alapból így fut.)

Start menü / BEA Products / Examples / WebLogic Server / Start Examples Server -rel lehet elindítani. Megnyit egy browser ablakot is infókkal miután elindult a szerver. A webes admin konzolra a weblogic/weblogic-cal lehet belépni.

Csináltam egy JDBC datasource-t az alkalmazásunknak, kérdés hogy működik-e. Valószínűleg nem. A teszt azt írja hogy success, akkor is ha elrontom az ip címet.

Próbáltam deployolni a sima ear-t, de nyilván nem sikerült. ClassNodtFoundException-nel elszállt. Az App-inf/lib -be kéne tenni a jar-okat?

Egymás mellé kéne tenni egy sample.ear-t és az myapp.ear-t, majd közös nevezőre hozni.
Az application.xml mellé kell egy weblogic-application.xml amiben fel vannak sorolva a datasource-k vagy mi.
Ennél bonyolultabb a dolog: A weblogic egy életérzés, de nem mondanám hogy tiszta és száraz. Amúgy biztos jó annak aki ért hozzá valahonnan.

Ahogy elindul, a böngészőben van egy "Learn About WebLogic Server" szekció, azon belül "Code Examples and Sample Applications". Ezt fogom most nézegetni, konkrétabban a Stateless Session Bean példát amihez kicsit körmönfont módon lehet hozzájutni.

Először le kell futtatni a domains/wl_server/setExamplesEnv.cmd-t egyébként elhasal az ant build, mert nem találja a wlcompile-t.
Ant build-del lehet buildelni.
A samples/server/examples/src/examples.properties-ben a wls.hostname-t átírva egy távoli gépre is lehet deployolni elvileg. Gyakorlatilag nem sikerül csak lokál gépre."

Eyeket írogattam róla, de cancellálódott a dolog.

Nincsenek megjegyzések: