2007-04-04

jTDS JDBC Driver

Nemrégiben egy Microsoft SQL szerverrel üzemelő java webalkalmazásban belefutottam egy-két problémába. Eredetileg az MS-ről letöltött JDBC drivert használtam DataSource-ba ágyazva, ami nagyjából működött is. Az egyik nagy hiányosság volt, hogy ha a DataSource elvesztette a kapcsolatot az adatbázissal, nem állította helyre automatikusan.

Próbáltam letölteni egy frissebb verziót és kénytelen voltam installálni, (ami azt jelentette, hogy a Start menümbe is belepiszkított) de a frisebb verzió sem reconnect-ált.

Hosszas keresés után sem jutottam eredményre, nem találtam auto reconnect paraméterezhetőséget, vagy amit találtam az nem működött.

Valahol viszont találtam egy linket a jTDS-re, ami egy 100% javaban írt LGPL-es MS SQL szerverhez és Sybase-hez kapcsolható JDBC 3.0 driver. Nagyon jól használható a doksija, egyszerű a telepítése (nem kell telepíteni, csak a jar-t kell bepottyantani valahova).

Be is izzítottam és azóta boldogan fut a webalkalmazás a jTDS-sel, reconnect-ál ha az adatbázis szerver bukfencezik egyet.

1 megjegyzés:

Kocka írta...

MS-SQLhez es sybase-hez szerintem ez az egyetlen tenyleg hasznalhato driver van, a hivatalos driverek nem sokat ernek :(