2008-01-17

JUM V.

Megvolt az ötödik is. Kocka leírta hogy mi volt, az éppen építgetés alatt lévő Javafórumon pedig született egy-két topik a találkozó után. Egyik a JasperReports-ról, másik a Java 7 vitafórumról. A régi általános paláver topik pedig itt van.

A fórumon leírtakon kívül még szóba került, hogy a Windows (Vista?) eléggé .NET alapú, ami érdekes helyzetbe hozhatja a JVM-eket. Márminthogy .NET-re kell írni a JRE-t. Jobban belegondolva nem hiszem hogy ez akkora gond lesz.

Érdekes dolgok történnek mostanában, annak ellenére hogy a Java halott.

Ha jövőre véletlenül a Javapolis felé vetődnék: Sajnos elfelejtettem, hogy Antwerpenben drága vagy olcsó a tömegközlekedés és a belvárosban vagy a külvárosban érdemesebb szállást foglalni. Arra emlékszem, hogy nem szép hely, viszont jövőre is ugyanott lesz a JP.

A következő JUM március 19.-én lesz és elvileg GWT-re, SOA-ra már lehet számítani. Sörözés közben még súgtak izgalmas ötleteket a következő vagy az azutáni JUM-ra, de nem tudom mennyire publikus úgyhogy nem írom le.

1 megjegyzés:

Kocka írta...

Antverpenben ugyanannyiba kerül a tömegközlekedés mint Budapesten, csak némileg jobb. Értsd: olcsó :-) Ha a cég fizeti a költségeket, keress szállást a konferenciától távolabb a belvárosban és buszozz többet!

Egyébként egy túrázónak nem nagy ügy reggelente az a pár kilóméter, csak a kikötő és nem túl lélekderítő a 2x3 sávos autópályával.