2006-01-05

Java Studio Enterprise 8

Letöltöttem a sun.com-ról a címben említett szoftvert, ami egyébként kb 2000 dollárba kerülne, de most SDN tagoknak ingyen van. Ez egy NetBeans 4.1-re épülő fejlesztőkörnyezet ami támogatja az UML-t.

Beimportáltam az egyik projektünket és elkezdtem diagramokat rajzolgatni. Az a helyzet, hogy egy közepesen nagy diagramnál olyan szinten belassul az IDE hogy gyakorlatilag használhatatlan. (Pentium 4 2Ghz, 512M RAM) 10 másodpercekig kell várni hogy arrébb húzza a komponenst amit drag and drop-olok. Sequence diagram esetében néha elcsúsznak a függvények, Class diagram esetében pedig nem hajlandó néha legenerálni a metódusokat a java osztályokba. Viszont szép antialiasing vonalakat és betűket rajzol, valamint tónusozott dobozokat. De minek. Nekem bőven elég lenne ha 4, max 8 irányban haladó vonalakat tudna rajzolni, csak legyen gyors. Ez a Collaboration sem értem hogy minek bele. Vannak elég jó chat szoftverek.

Bőven van bug report is róla. szerintem azért rakták ingyenesre mert egyszerűen nem éri meg az árát. Szerintem nem éri meg az árát. 1 óra alatt kb 30 perc a szopás -ebből ki lehet számolni hogy mikor kezdi el megérni egy pénzes szoftver.

Megnéztük még a www.omondo.com eclipse pluginjét is. Ez viszont már pénzes és elég borsos az ára. Azt nem tudom mennyire barátságos az IDE, nem foglalkoztam vele sokat mert a JSE8-ra koncentráltam.

Nincsenek megjegyzések: