2006-11-20

Dojo dátumválasztó agyműtét

Még mindig Dojo. Két baj volt a DropdownDatePicker-rel ami miatt bele kellett kicsit másznom a kódba. Az egyik, hogy ha érvénytelen értéket írok bele a HTML-ben, akkor hülyén jelenik meg a dátumválasztó (mindenhol NaN van), márpedig nem ártana ha megjelenítené azt az érvénytelen értéket is a szövegmezőben, a dátumválasztó komponensben meg pl. a mai napot. A másik, hogy a 0.3-0.4 verzióváltás egy kicsit döcögősre sikerült. Megváltoztak mezők nevei (date-value, displazFormat-dateFormat) és senki sem védi meg tőle a doksikkal nem elhalmozott programozót hogy keverve használja ezeket a dolgokat.

Állítólag az első problémát már próbálják orvosolni a 0.4.1-re, de nem nagyon bízom benne hogy úgy sikerül ahogy kellene neki. A repo-ban is olyat olvastam, hogy valaki bekommitolt valamit, a másik kipróbálta és nem működött. Verziók...

Szóval a következőt csinálja ez a dropdowndatepicker:

  1. A value mezőből kiolvassa a string értéket és megpróbálja dátummá konvertálni. Próbálja Rfc3339-es (yyyy-mm-dd) formátumban is meg más formátumban is. Közben warningol, mert Rfc3339 lesz a támogatott 0.5-től és senki sem azt használja. Ha sikerül neki a parse-olás akkor a value változóban egy szép érvényes dátum objektum lesz, ha nem sikerül akkor egy érvénytelen dátum. (Ami baj, mert máris elveszett az eredetileg beírt érték.)
  2. Ezután a dátum szerint beállítja a dátumválasztó komponenst. Ha érvénytelen volt a dátum, mindenhol NaN lesz.
  3. Végül a dátumválasztó állapota szerint visszaírja a szövegmezőbe a dátumot a megadott formátummal. Tehát ha véletlenül megmaradt volna az érvénytelen érték, még itt is felülvágná.
Ráadásul Post-olás előtt, ha érvénytelen dátum van a szövegmezőben, akkor felülvágja a komponensen kiválasztott dátummal, de ez csak a 0.4-es verzióban támogatott displayFormat használatánál jelentkezik. Van is egy szép TODO komment ezzel kapcsolatban a forrásban.

Szóval a következő helyeken nyúltam bele az agyába:

  • Ha a kiolvasásnál nem tudja dátummá konvertálni, nem ír vissza érvénytelen dátumot, hanem magát a string-et írja vissza.
  • Ha a dátumválasztó komponens beállítása előtt érzékeli hogy a value típusa string, a komponensen a mai napot jeleníti meg.
  • Ha a value típusa string, nem frissíti a szövegmezőt a komponens értéke szerint (mai nap).

Ha lenne attach-olási lehetőség, beraknám ide a kódot.

Nincsenek megjegyzések: